Tillbaka i vardagen.....
Vi fck ju en extra dag nere i vagnen då peter blev magsjuk, man e så van att åka hem på söndagar så hela dagen igår va förvirrande. Datorn glömde jag hemma under helgen men nu e jag tillbaka.
I helgen var jag inte jätte lchf duktig, det blev ett glas vin och på söndagen toast(i brist på annat) men jag funderar på att ha lördagen som syndardag(ngt gott måste man få unna sig samt att man behöver inte Vräka i sig kolhydraterna!!!
Vet faktiskt inte riktigt vad mitt mål me kuren e då jag gick igenom garderoben och testade en klänning som jag hade för 2 år sen och såg att det t.om var lite för stor:):) men jag mår bra utav detta.
Men här kommer 2 middags recept som kommer att serveras hos familjen svensson!
cambozolabiffar
500 g nötfärs
1 dl vispgrädde
1 liten gul lök
1 ägg
4 msk ströbröd (skippa det om ni vill göra det ännu mer lchf-vänligt)
1 tsk socker
1 tsk salt
svartpeppar
ca 150 g Cambozolaost
sås:
sky
3 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
25 g smör
1 köttbuljongtärning
(redning)
Häll grädde, ströbröd, ägg och kryddor i en bunke och låt svälla en stund. hacka löken grovt och lägg i. Kör med mixerstav så det blir finfördelat (så slipper man stora lökbitar i biffarna). Ha i färsen och blanda ordentligt. Forma 8 st biffar. Skär bort kanterna på osten och dela den i 8 bitar. Lägg en bit på varje biff och tryck in den i mitten och forma biffen runtom.
Stek biffarna i smör ca 3-4 min/sida. Lägg dem sedan i en ugnsform och stek färdigt i ugnen, 175 C, ca 10-15 min.
Vispa ur stekpannan med grädde och häll i det i en kastrull. Tillsätt creme fraiche och buljongtärning. Låt puttra en stund och tillsätt smöret. Red av såsen med lite redning om så önskas.
Servera med valfria tillbehör:)
Kyckling med sambal oelek
4-6 port
6 kycklingfiléer (ca 1 kg)
5 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
1/2 dl soja
2 tsk sambal oelek (eller mer om man vill ha det riktigt starkt!)
3 vitlöksklyftor
Lägg kycklingfiléerna i en form. Blanda allt till såsen och häll över kycklingen. In i ugnen, 175 C, ca 1 1/2 timma. Vänd gärna kycklingen ett par gånger under tiden så den riktigt får gotta sig i såsen från alla håll och bli mör!
Dags att åka och handla till veckans middagar:)